Followers

Friday, October 21, 2016

Birthday Shoutout to an old buddy


So today is actually one of my friend's birthday.  A friend I knew for so long now.  Since from 1 until now.  And since I was having trouble sleeping yesterday I decided to make a little something for him.  

To be honest,  I don't remember spending much time with the guy during our school years.  We have different group of friends back then.  Simply said I was the unpopular bunch.  Quiet, shy and not even that smart (now even) .  Hahaha.  

Then,  we met again when we decided to both further our studies. I'd  say the guy had grown so much to a point that even I look up to him. Anyway,  dude,  keep on doing what you're doing.  I'm wishing and praying for the very best of whatever you decided to do.  

Happy Birthday, Kipick

***  



***

Hmmm
I think,  I'm getting good at tracing real pictures into drawing (perasan!) 

Bulan penuh Ink

Pssst.... Alang-alang aku tengah ada kat blog ni tadi kan..
aku nak bagitahu ni yang aku tahun ni..


JOIN INKTOBER!!!

yes! ini merupakan kli pertama aku nak ikuti inktober!
sekarang dah pun lepas 20 hari dan alhamdulillah aku berjaya hasilkan 20 karya merapu

hari ni hari ke 21, tapi aku masih tak lukis apa-apa. mungkin kena bundle sekali dengan hari ke-22

sebab tema dekat-dekat.

Oh lupa pula, bagi yang mungkin tak jelas apa itu INKTOBER kan, biar aku jelaskan..





Inktober ini adalah satu event yang berlangsung selama satu bulan (31 hari) pada bulan Oktober sahaja. Fenomena Inktober ini dimulakan oleh seorang 
comics short-story creator, concept artist, illustrator, and animator- Jake Parker pada tahun 2009. (so dah lama lah sebenarnya)

The idea of inktober ini sangat simple. Orang yang nak join inktober hanya perlu lakukan these few things,


  1. Melukis mengunakan ink dengan kaedah tradisional (maksudnya lukis atas kertas atau yang lebih baik dalam satu drawing journal)
  1. Upload hasil kerja di internet ( FB, Blog, Tumblr, Pinterest, Instagram, etc)
  1. Guna #inktober #inktober20xx

...itu basically it. 

Simple kan, dan event ini dialu-alukan untuk semua orang tak kira professional atau pun katak (if katak pandai pakai pen hahaha)


So siapa kat sini join inktober, meh sini nak tgk progress korang? 

Eh?! aku punya progress? kalau nak tengok progress aku boleh lah tengok pada instagram aku ya (itu pun kalau sudi)

PaperHafiy

Struggles of a Butterfly

Ok, lama sungguh blog aku ini terbiar.
Last post pun masa raya lepas kot. masyAllah.
lepas tu janji nak tunjuk komik
..tapi baru sekarang nak post. hahaha
tak do justice langsung pada blog ini.

Aku nie jenis pemalas orangnya sebenarnya, so memang akan ada masa aku macam menghilang tanpa kesan. so maafkan aku ya.

Perlu gigihkan diri untuk update blog lepas nie!
maybe post something macam ideas of short stories and stuff kan?


well in the mean time ini komik yang dijanjikan pada post yang sebelum nie
some might already seen this on FB not some may haven't, still Its good to have it stored here too

***