Followers

Thursday, June 9, 2016

SAHABAT YANG TAK TERNILAI

Assalamualaikum,

komik ini merupakan komik nasihat kedua oleh saya
kali ini nasihat tentang persahabatan

semua orang berkawan dan semua orang ada kawan
tapi sejauh mana anda hargai persahabatan kamu?

bila kali terakhir kamu bertemu..?
bila kali terakhir kamu bertanya khabar...?

***



































tidak lama kemudian...




























***

Komik nasihat ini tamat disini.
terima kasih kerana sudi membaca komikyang mungkin tak seberapa ni


komik ini sedikit sebanyak ada kaitan dengan saya juga
saya rasa saya ada banyak rakan, kawan dan sahabat..
tapi bila fikirkan tidak banyak saya tahu tentang sahabat saya
tidak banyak juga mereka tahu tentang saya

sebab sejujurnya..

saya khuatir
.
.
.

saya takut bila semuanya yang terbina itu tiba-tiba runtuh dan hancur..



sejujurnya juga...
saya telah alami persahabatan yang hancur dek salah faham

the only regret I have now is that I didnt manage to say sorry first
although the blame is not nessasarily mine...

still

I should apologize first

***

Monday, June 6, 2016

Roach battle!



















***


Finally comic nie siap juga
banyak juga benda dapat pick up masa nak buat comic nie
14 pages jer tapi haram jadah penat and makan masa nak buat semua nie

sakit belakang and sakit mata


honestly aku rasa comic nie tak ada nilai pun. hahaha. komik picisan semata-mata
maklumlah tujuan utama mmg nak practice
rasanya banyak lagi kena improvekan and kena belajar
terutama part toning, wording dan juga of course tak lupa BACKGROUND!!


siapa kata nak buat komik senang?! masyAllah..that is so far from the truth!

***

anyway enjoy lah yer..


Sunday, June 5, 2016

Update : Roach battle

Hello all...

Saja nak bagi tahu progress roach battle.
Comic ini sekarang dah masuk stage toning.  Tapi toning simple sahaja lah.  Maklumlah masih mentah lagi dalam department ni.

Sempat juga semalam buat cover comic kononnya.  Tetapi cover mcm tak ada kaitan dengan cerita.  Hahaha


***

Oh dalam kesempatan ini,  saya nak ucapkan selamat menyambut ramadhan ya karim dan selamat berpuasa kepada semua.  

Lay back on iftar so you can perform tarawikh later.  Target taknak tinggal tarawikh ok? Last year tak dpt tariwkh kt mesjid sbb sakit so this year nak tarawikh kt masjid lg

***



Thursday, June 2, 2016

Preview Roach Battle!

Hello kawan-kawan!


saya nak tunjuk preview comic yang saya tengah work on, khas buat followers blog Doodle Scratch
kira mcm exclusive insight lah untuk yang tengok blog nie


untuk pengetahuan semua, komik nie komik genre Comedy tapi saya selitkan unsur Aksi/Action yang terlebih exaggerate sikit. haha
Tujuan utama untuk suka-suka dan pada masa sama nak cuba style lukisan lain pula. practice jugak lah nie

macam tittle mention, comic "Roach Battle" adalah komik mengisahkan perlawanan kecil antara character utama(belum diberi nama) dengan seekor(?) lipas...

which one will prevail?
stay tuned

(psst..so far dah ada 9 page..ngehehehehe) 

***

Malasnya nak buat toning..tak pandai..huhuhu..




***

amacam? rasanya boleh jadi komik komedi hambar yang baik tak? lol