Followers

Thursday, March 31, 2016

Living with cats ep3 - Feeding time


***
Kucing ni makhluk yang kadang2 gedik teramat.  Lagi lagi bila part makan.  

Ada masa dah letak makanan depan mata dah.  Tp still nak kena tunjuk guna tangan juga.  Nasib baik lah korang comel.  

Monday, March 21, 2016

Living with Cats Ep. 02 - Clothing


***
Semua orang tahu kucing nie suka cuddle
tapi masalahnya kalau kucing tu dah mula usap badan dia dengan kau, dengan hampir semua benda dalam rumah tu..timbul lah satu masalah....

Furs...Furrrs...Cat's furs are damn EVEYWHERE!!!

Kadang-kadang, kat spender pun ada. kena basuh sekali lagi lah gamaknya. ciss!

Apa jadi kalau aku cukur bulu korang, jadi mcm kucing Sphynx tu. Agaknya comel ke creepy?

***

Sunday, March 20, 2016

Living with Cats-Eating



***

Aku nie suka makan depan TV. Kalau makan depan TV, maka akan makan bersila.
Tapi kalau rumh kau ada sampai 6-7 ekor kucing, memang parahlah kalau kau nak makan depan tv jugak. 
Sedangkan kalau makan atas meja pun diorg panjat jugak.

Sayang tu sayang, tapi makanan korang penuh lagi tu kat bowl korang!
Haish~ 

***

Yang kelabu itu Anabelle (female)
mak kepada 6 ekor kucing kat rumah nie. The first two cat yang kitorg officially bela

Yang putih itu Snow (Male)
manja nak mampos, sikit-sikit mintak usap. Siap terkangkang bila diusap

Yang oren itu Pro-A (Male)
adik aku cakap nama dia mcm tu sbb masa kecik dia pro-active. Mungkin bergiat aktif dalam aktiviti politik kucing kot. Kucing ini jugak yang kencing atas katil aku. ciss

Thursday, March 17, 2016

Penguin Gif


Art Dump

So I am gonna dump all of my art work for the week here for you eyes too see.
However some of you might already seen some on my facebook page. haha








I m trying a different shading method for the above three pictures

***




More pokemon

***



Saturday, March 12, 2016

Dedikasi : Zyra





Adik aku tanya kenapa rambut dia biru...

errr....

kenapa rambut zyra punya oc biru? cer citer sikit sejarah dia. haha



Friday, March 11, 2016

Dedikasi : Deaday

ok next in line adalah......... *drum roll*.... eh ciss dah kantoi pada tajuk...pfttt

so malas sikit nak buat intro banyak-banyak


so as stated pada tajuk, kali nie fan art Day dari Blog Vespa Buruk

which tak nampak pun vespa dan tak buruk pun blog dia...cantik adalah



so ini lah dia fan art Day

***




***

extra mona dan nora
(entah betul ke tidak, aku terlepas hype train mona dan nora sebenarnya)

***


Thursday, March 10, 2016

Quick Guide in Drawing Expression


Dedikasi- Remake Cero


Somewhere in August 2014, aku ada buat satu fan art OC blogger bernama Cero
(tekan nama cero untuk ke blog beliau. Beliau sangat lucu..so head on there guys)



Sejujurnya, aku rasa kerja aku sedikit selekeh. Sebab masa tu aku baru belajar macam mana nak buat line art guna mouse, which, makan masa sangat-sangat lama...tambahan pula aku pun baru belajar mewarna juge masa tu. Part shading tu mmg buruk lah. Aku sendiri rasa lukisan aku bukan terbaik masa siap tu.



Korang pun boleh nilai sendiri lukisan dulu aku macam mana compare dengan yang sekarang dekat link dibawah ni 






Jadi aku putuskan untuk remake lukisan cero. memandangkan aku tengah rajin sikit. Semalam kita dah tengok Ben... 


Maka sekarang aku present pada korang the new and improved version of my fan art of cero 





***



pssstt...saya rasa cero single lagi tu. ngehehehe





Wednesday, March 9, 2016

Dedikasi : Ben Osman



***

A dedication/another tablet drawing practice to Ben Osman.

Kawan lukis-lukis dari sekolah. Boleh kata rival juge. 
After many years, I still envy her neat artline and her ability to make awesome stories.

Dulu aku panggil dia bean....kenapa? rahsia. haha
hah! ini lah yang aku maksudkan di FB tu Ben!

***

Tuesday, March 8, 2016

Peanut Butter and Jelly

This post is dedicated to kepala singa


***







*how could you*


***

On 2012, I made one very not so well drawn comic as a gift for my friend's birthday.


You can see it here if you want to---> No! Thank You :D




So the same date this year, I thought maybe that I drawn something again. So now I am recycling the two characters in that short comic to make this new short comic. With some changes of course. hey! what a good chance to try out my new drawing tablet huh? So this would be my very first short comic drawn fully digital. Hooray for me!!

Disclaimer : In no way ever that my friend have ever said this to me. The dialogue are made up stories that came into mind. Luke is actually a great and awesome guy. can be a bit sarcastic and self absorbed at times..but still a great guy. haha. 

Disclaimer 2 : Luke is not allergic to any peanuts of any kind if I remember correctly because I've seen him eat Cendol before and cendol have peanuts in them!



( However I do think he and maybe my other friends would love to say that to my face, given the chance)




***


HAPPY BIRTHDAY BUDDY

Sunday, March 6, 2016

Teman Baru


Setelah sekian lama asyik fikir;
 samada nak angkat ke tidak....nak ke tidak...nak ke tidak..

akhirnya aku dah pun decided untuk angkat sahaja
apa yang aku maksudkan? nak angkat apa?
kalau itu soalan yang korang mungkin tanya? (ataupun tidak)


well, hari ni aku beli drawing tablet!!!



Berdarah jugak lah rasa dompet aku bila nak bayar benda alah ni. nak nangis pun ada.
tapi takpelah, aku pikir ini investment untuk improvement aku juge
maka balik dari kedai..hantar adik balik kolej..makan malam dengan famili tercinta...
sampai rumah terus belari ke bilik nak test gadjet baru

mula2 terpingga-pingga jugak nak figure out macam mana nak guna benda nie
mula ada lah masalah dengan stroke pen...bila cuba melukis stroke yang terhasil macam tak ada pressure yang biasa kita buat kalau melukis atas kertas
dekat sejam jugak lah cuba semua benda

lepas few tries dan juga atas khidmat nasihat sorang blogger extraordinaire (thank you) 
dapat jugak lah melukis guna tablet ni

kerja masih agak janggal dan SANGAT-SANGAT tak kemas!

takpe "practice makes perfect" kan mat salleh ckp

so kat bawah nie boleh lah korg tgk few attempts aku mengunakan tablet
ada lagi sikit cubaan tapi yang tu masyAllah...buruk yang amat.
jadi taknak tunjuk (dah delete dah pun)