Followers

Friday, October 21, 2016

Bulan penuh Ink

Pssst.... Alang-alang aku tengah ada kat blog ni tadi kan..
aku nak bagitahu ni yang aku tahun ni..


JOIN INKTOBER!!!

yes! ini merupakan kli pertama aku nak ikuti inktober!
sekarang dah pun lepas 20 hari dan alhamdulillah aku berjaya hasilkan 20 karya merapu

hari ni hari ke 21, tapi aku masih tak lukis apa-apa. mungkin kena bundle sekali dengan hari ke-22

sebab tema dekat-dekat.

Oh lupa pula, bagi yang mungkin tak jelas apa itu INKTOBER kan, biar aku jelaskan..





Inktober ini adalah satu event yang berlangsung selama satu bulan (31 hari) pada bulan Oktober sahaja. Fenomena Inktober ini dimulakan oleh seorang 
comics short-story creator, concept artist, illustrator, and animator- Jake Parker pada tahun 2009. (so dah lama lah sebenarnya)

The idea of inktober ini sangat simple. Orang yang nak join inktober hanya perlu lakukan these few things,


  1. Melukis mengunakan ink dengan kaedah tradisional (maksudnya lukis atas kertas atau yang lebih baik dalam satu drawing journal)
  1. Upload hasil kerja di internet ( FB, Blog, Tumblr, Pinterest, Instagram, etc)
  1. Guna #inktober #inktober20xx

...itu basically it. 

Simple kan, dan event ini dialu-alukan untuk semua orang tak kira professional atau pun katak (if katak pandai pakai pen hahaha)


So siapa kat sini join inktober, meh sini nak tgk progress korang? 

Eh?! aku punya progress? kalau nak tengok progress aku boleh lah tengok pada instagram aku ya (itu pun kalau sudi)

PaperHafiy

4 comments:

  1. Nice info faye, and nice inktober artworks! Steady la join inktober. Apsal laa korang ni suka betul upload artworks kat instagram huhuu... got deviantArt faye? X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je deviantArt account plain, tapi lama tak update. ramai guna instagram sbb mobile kot. deviant ada mobile app tp not as fun as using it on computer kot.

      Delete
  2. Aku pun awal-awal dulu kekonon nak join, tapi biasa laa.
    Manusia macam aku tak setekad kau nak lukis tiap-tiap hari hehehe.
    Malas. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun paksa kot. Ikutkan aku pun ada masalah dgn komitmen jugak sebenarnya. Hahaha

      Delete

Leave your comments here