Followers

Monday, June 6, 2016

Roach battle!



















***


Finally comic nie siap juga
banyak juga benda dapat pick up masa nak buat comic nie
14 pages jer tapi haram jadah penat and makan masa nak buat semua nie

sakit belakang and sakit mata


honestly aku rasa comic nie tak ada nilai pun. hahaha. komik picisan semata-mata
maklumlah tujuan utama mmg nak practice
rasanya banyak lagi kena improvekan and kena belajar
terutama part toning, wording dan juga of course tak lupa BACKGROUND!!


siapa kata nak buat komik senang?! masyAllah..that is so far from the truth!

***

anyway enjoy lah yer..


7 comments:

  1. oh my god !!!
    Nightmare! Apa punya banyak lipas. Mamat tu ada side income ternak lipas ke? Hahaha

    ReplyDelete
  2. Meremang semua bulu badan weyh baca komik kau ni. Hehehe

    Kalau kau nakkan pendapat, aku rasa lagi best kalau komik ni kau buat silent comic, hanya letak wording utk SFX je. Tapi camni pun still marvelous. Keep up the good work.

    Memang, nak buat komik sehelai pun susah oo kalau kita betul-betul tekankan aspect art dan message. Kalau nak buat cincai boncai tu, 2 minit pun cukup. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 mmg nak buat tanpa dialog.. Tp sbb utama komik ni dihasilkan utk tujuan latihan.. So speech bubble placement pun satu bentuk latihan juge

      Lain kali pulak kita cuba buat silent comic.

      Delete
  3. Meremang part lipas keluar berduyun2. Omai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib tak berlaku in real life. Haha

      Delete
    2. Nasib tak berlaku in real life. Haha

      Delete
  4. KEWLLLLL! Nice practice!! *clap2* XDDD

    Oh lipas, aku tak heran sangat dengan lipas... tapi kalau labah2, NUUUUU!!! *pengsan*

    ReplyDelete

Leave your comments here