Followers

Friday, October 21, 2016

Birthday Shoutout to an old buddy


So today is actually one of my friend's birthday.  A friend I knew for so long now.  Since from 1 until now.  And since I was having trouble sleeping yesterday I decided to make a little something for him.  

To be honest,  I don't remember spending much time with the guy during our school years.  We have different group of friends back then.  Simply said I was the unpopular bunch.  Quiet, shy and not even that smart (now even) .  Hahaha.  

Then,  we met again when we decided to both further our studies. I'd  say the guy had grown so much to a point that even I look up to him. Anyway,  dude,  keep on doing what you're doing.  I'm wishing and praying for the very best of whatever you decided to do.  

Happy Birthday, Kipick

***  



***

Hmmm
I think,  I'm getting good at tracing real pictures into drawing (perasan!) 

Bulan penuh Ink

Pssst.... Alang-alang aku tengah ada kat blog ni tadi kan..
aku nak bagitahu ni yang aku tahun ni..


JOIN INKTOBER!!!

yes! ini merupakan kli pertama aku nak ikuti inktober!
sekarang dah pun lepas 20 hari dan alhamdulillah aku berjaya hasilkan 20 karya merapu

hari ni hari ke 21, tapi aku masih tak lukis apa-apa. mungkin kena bundle sekali dengan hari ke-22

sebab tema dekat-dekat.

Oh lupa pula, bagi yang mungkin tak jelas apa itu INKTOBER kan, biar aku jelaskan..





Inktober ini adalah satu event yang berlangsung selama satu bulan (31 hari) pada bulan Oktober sahaja. Fenomena Inktober ini dimulakan oleh seorang 
comics short-story creator, concept artist, illustrator, and animator- Jake Parker pada tahun 2009. (so dah lama lah sebenarnya)

The idea of inktober ini sangat simple. Orang yang nak join inktober hanya perlu lakukan these few things,


  1. Melukis mengunakan ink dengan kaedah tradisional (maksudnya lukis atas kertas atau yang lebih baik dalam satu drawing journal)
  1. Upload hasil kerja di internet ( FB, Blog, Tumblr, Pinterest, Instagram, etc)
  1. Guna #inktober #inktober20xx

...itu basically it. 

Simple kan, dan event ini dialu-alukan untuk semua orang tak kira professional atau pun katak (if katak pandai pakai pen hahaha)


So siapa kat sini join inktober, meh sini nak tgk progress korang? 

Eh?! aku punya progress? kalau nak tengok progress aku boleh lah tengok pada instagram aku ya (itu pun kalau sudi)

PaperHafiy

Struggles of a Butterfly

Ok, lama sungguh blog aku ini terbiar.
Last post pun masa raya lepas kot. masyAllah.
lepas tu janji nak tunjuk komik
..tapi baru sekarang nak post. hahaha
tak do justice langsung pada blog ini.

Aku nie jenis pemalas orangnya sebenarnya, so memang akan ada masa aku macam menghilang tanpa kesan. so maafkan aku ya.

Perlu gigihkan diri untuk update blog lepas nie!
maybe post something macam ideas of short stories and stuff kan?


well in the mean time ini komik yang dijanjikan pada post yang sebelum nie
some might already seen this on FB not some may haven't, still Its good to have it stored here too

***









































Monday, July 11, 2016

Upcoming comic teaser

Hi guys, 

First and foremost I would like to take the opportunity to wish all of you here a happy eidulfitri!
I hope this year was a good one for you guys
cause I did have fun meeting up with cousins relatives and of course spending time with my family
especially when I did not manage to do so last year. haha


anyway, before eid, I was having some problem trying to draw
and that really put me on edge somehow

Good news though! Im drawing again!
and this time working on a little comic project
The idea was actually an old story that my friend shared during my high school days

so now I am taking that story and making it into a comic

so here is a little teaser for you guys


***


Sunday, July 3, 2016

Lonely Boy


Aku sejak form 1 dah masuk asrama, mula-mula ke Perak
kemudian masa form 4 ke Melaka 
lepas SPM masuk matrikulasi Melaka pulak
(Kuat jodoh dengan melaka, suruh kawen dengan org melaka kot)

Kemudian masuk Universiti di Bangi, walaupun tak jauh sangat nak travel ke rumah, aku still pilih untuk duduk kolej, mungkin sebab sudah biasa

well duduk asrama ada kelebihan dia sendiri
however ada fair share of cons juge


misalnya...  

***

***

Hahaha

dah lama dah rasa macam ni, lagi2 bila mula start puasa dan mula start tarawikh kat masjid
selalu tengok jer budak-budak lain seronok bersembang dan becerita
aku lak duduk ceruk mana macam lonely stalker

Aku nak buat kawan baru, tapi segan and tak tahu macam mana
betul lah orang cakap
Its hard to make friends when you grow older..haha

masa kat asrama aku rasa senang jer nak berkawan, mungkin sebab you stuck facing the same people over and over. lol



p/s : aku lukis nak cepat siap, so sorry comot. hahaha. kerja org malas