Followers

Monday, July 11, 2016

Upcoming comic teaser

Hi guys, 

First and foremost I would like to take the opportunity to wish all of you here a happy eidulfitri!
I hope this year was a good one for you guys
cause I did have fun meeting up with cousins relatives and of course spending time with my family
especially when I did not manage to do so last year. haha


anyway, before eid, I was having some problem trying to draw
and that really put me on edge somehow

Good news though! Im drawing again!
and this time working on a little comic project
The idea was actually an old story that my friend shared during my high school days

so now I am taking that story and making it into a comic

so here is a little teaser for you guys


***


Sunday, July 3, 2016

Lonely Boy


Aku sejak form 1 dah masuk asrama, mula-mula ke Perak
kemudian masa form 4 ke Melaka 
lepas SPM masuk matrikulasi Melaka pulak
(Kuat jodoh dengan melaka, suruh kawen dengan org melaka kot)

Kemudian masuk Universiti di Bangi, walaupun tak jauh sangat nak travel ke rumah, aku still pilih untuk duduk kolej, mungkin sebab sudah biasa

well duduk asrama ada kelebihan dia sendiri
however ada fair share of cons juge


misalnya...  

***

***

Hahaha

dah lama dah rasa macam ni, lagi2 bila mula start puasa dan mula start tarawikh kat masjid
selalu tengok jer budak-budak lain seronok bersembang dan becerita
aku lak duduk ceruk mana macam lonely stalker

Aku nak buat kawan baru, tapi segan and tak tahu macam mana
betul lah orang cakap
Its hard to make friends when you grow older..haha

masa kat asrama aku rasa senang jer nak berkawan, mungkin sebab you stuck facing the same people over and over. lol



p/s : aku lukis nak cepat siap, so sorry comot. hahaha. kerja org malas



Saturday, July 2, 2016

Megane itu kaca mata





***

Maaf untuk komik hambar ini..
aku mengalami art block these days..
apparently tak dapat nak melukis dengan baik walaupun idea dah ada
ada jer yang tak kena bila melukis

mungkin sebab diri ini sedih sebab sudah kesuntukan masa untuk bersama ramadhan 

Thursday, June 9, 2016

SAHABAT YANG TAK TERNILAI

Assalamualaikum,

komik ini merupakan komik nasihat kedua oleh saya
kali ini nasihat tentang persahabatan

semua orang berkawan dan semua orang ada kawan
tapi sejauh mana anda hargai persahabatan kamu?

bila kali terakhir kamu bertemu..?
bila kali terakhir kamu bertanya khabar...?

***



































tidak lama kemudian...




























***

Komik nasihat ini tamat disini.
terima kasih kerana sudi membaca komikyang mungkin tak seberapa ni


komik ini sedikit sebanyak ada kaitan dengan saya juga
saya rasa saya ada banyak rakan, kawan dan sahabat..
tapi bila fikirkan tidak banyak saya tahu tentang sahabat saya
tidak banyak juga mereka tahu tentang saya

sebab sejujurnya..

saya khuatir
.
.
.

saya takut bila semuanya yang terbina itu tiba-tiba runtuh dan hancur..



sejujurnya juga...
saya telah alami persahabatan yang hancur dek salah faham

the only regret I have now is that I didnt manage to say sorry first
although the blame is not nessasarily mine...

still

I should apologize first

***

Monday, June 6, 2016

Roach battle!



















***


Finally comic nie siap juga
banyak juga benda dapat pick up masa nak buat comic nie
14 pages jer tapi haram jadah penat and makan masa nak buat semua nie

sakit belakang and sakit mata


honestly aku rasa comic nie tak ada nilai pun. hahaha. komik picisan semata-mata
maklumlah tujuan utama mmg nak practice
rasanya banyak lagi kena improvekan and kena belajar
terutama part toning, wording dan juga of course tak lupa BACKGROUND!!


siapa kata nak buat komik senang?! masyAllah..that is so far from the truth!

***

anyway enjoy lah yer..